Strikke-krikken
Velkommen til!
Her kan du følge med i, hvad jeg strikker og bager og måske også se hvordan Mathilde, hestene, kattene og jeg selv har det.
Velkommen til!
Her kan du følge med i, hvad jeg strikker og bager og måske også se hvordan Mathilde, hestene, kattene og jeg selv har det.
6 Comments:
Hej Trine
Jeg vil godt komme med et forslag til hvad det er for værktøjer du der har fundet.
De hvide og den store gulbrune tingester, vil jeg tro blev brugt når man broderede hvidsøm eller lign. hvor der skulle være huller, så stak man pinden i gennem stoffet og fik derved et hul, som man så broderede omkring. Den røde vil jeg tro er beregnet til at lave en slags kunstbroderi med. Kan det røde håndtag ikke flytte sig op og ned og er der ikke hul i spidsen. Hullet på siden er til at føre garnet i sådan at man kan holde en vis fasthed.
Lyder det helt vildt?
Nej det er da sikkert rigtigt.. Men hvem ved hvordan man bruger den?
Hej Trine, jeg tror at det første gæt er rigtigt, men hullerne blev broderede før man brugte "udvideren" eller hvad man nu skal kalde de der tingester. Mit gæt på den røde fidus er at den blev brugt til tamburering, men jeg slår lige op i mine gamle bøger og melder mig igen
Kærlig hilsen fra Ingeborg - ved Lillebæltsbroerne
Hej Trine. Jeg har også sådan nogel som de 2 hvide der er lavet i ben. Jeg har arvet dem fra min oldefar der var skrædder, og han brugte dem til at pille ritråd op med har jeg fået af vide, og det gør jeg også når jeg syr patchwork. Jeg har også nogle til at måle sting bredden med, de er også i ben.
Hilsen Hanne H.
Hej Trine,
der er ingen tvivl om, at de hvide og den brune er udvidere. Jeg har selv sådan én og bruger den, når jeg broderer huller (har glemt, hvad teknikken hedder). Man syr først med ri-sting i en kreds nogle gange, så klipper man et kors inde i kredsen, stopper udblokkeren i og syr derefter med tætte knaphulssting rundt i kredsen, så snipperne fra krydset bliver syet ind og der til sidst opstår et hul.
Den røde tingest er helt sikkert en slags symaskine til læder og posltring. Der er et øje i spidsen af nålen og så kan man sy ved at bevæge nålen frem og tilbage v.hj.a. fjederen indeni.
Lene L., Ebeltoft
Den røde tingest ligner en jeg har arvet efter min Bedstemor og hun kaldte den " min håndsymaskine" og den skulle lette det når hun syede
sidesømme sammen i hånden.
Jeg har et par babysærke, som hun har syet til sine nyfødte (6 stk)og de er syet i hånden af hjemmevævet linned og der ville en sådan symaskine være en lettelse. k.h. Birte
Send en kommentar
<< Home